Løst sidespejl

Husk altid: det er altid på eget ansvar, hvis du vælger at bruge denne beskrivelse som vejledning til at gøre det selv. Alt er på eget ansvar, og jeg kan på ingen måde holdes ansvarlig for dine handlinger.

Mit sidespejl på min VW Passat 3C begyndte at sidde og blafre lidt i fartvinden, så det var tid til at få det limet fast inden det faldt af.

Det er ret let at lime et løst sidespejl, så det sidder fast igen.

Dele brugt i dette projekt:

 • Kunststof brækjern
 • Sekundlim
 • Køkkenrulle
 • Spejlrens

Tidsforbrug: under 30 minutter.

Start med at vippe sidespejlet så langt ned det kan komme, med den elektriske indstilling. Nu er der god plads til at få spejlet vippet af. Brug noget som ikke risikerer at ødelægge dit spejl – altså ikke noget med en skarp skruetrækker eller andet som kan ridse eller på anden måde ødelægge det.

Spejlet vippes af holderen
Spejlet vippes af holderen

Du kan mærke når spejlet slipper holderen inde bag ved. Når det er løst i den øverste del, kan du tage fat med hånden og få det lirket helt af. Gør det stille og roligt så du ikke knækker noget inde bag ved. Du kan mærke dig frem og det sidder ikke voldsomt fast. Lad være med at hive voldsomt i det, da der sidder ledninger til varmen i sidespejlet bag på spejlet.

Tag fat i spejlet og vip det af holderen
Tag fat i spejlet og vip det af holderen
Her kan du se se indmaden og hvordan holderen ser ud
Her kan du se se indmaden og hvordan holderen ser ud og ledningerne som giver varme i spejlet
Her kan du se hvor spejlet slipper pladen som den er/var limet på
Her kan du se hvor spejlet slipper pladen som den er/var limet på

På billedet herover kan du se grunden til at sidespejlet sad og blafrede i vinden. Det løse sidespejl har sluppet holderen på mere end halvdelen af fladen. Her tog jeg noget køkkenrulle og noget glasrens og fik renset fladerne på spejl og holder så godt jeg kunne. Jeg sørgede for at sidespejl og holder ikke slap hinanden helt, og slap dermed for at skulle sætte delene sammen igen med risiko for, at det kom til at sidde skævt.

Spejlet på dørkarmen
Spejlet på dørkarmen

Jeg har lagt spejlet på noget køkkenrulle på dørkarmen – hvis jeg så skulle være så uheldig at spilde noget lim, lander det på køkkenrullen og ikke på bilen.

Her limes delene sammen igen
Her limes delene sammen igen

Jeg smører et tyndt lag sekundlim på hele vejen rundt, hvor sidespejlet har sluppet holderen. Derefter presser jeg delene sammen til limet er hærdet (og sørger for ikke at lime mig selv fast til sidespejlet).

Når nu sidespejlet er taget af, kunne jeg ligeså godt få renset det, jeg kan nå inde bagved, så det fik også lige en tur. Når limen er hærdet er spejlet klar til at blive monteret igen – det er sådan set bare at følge denne guide baglæns 🙂

Det færdige resultat
Det færdige resultat - som ikke er forskellig fra starten, men nu sidder godt fast

 

 

10 meninger om “Løst sidespejl”

 1. Hvorfor købte du ikke et nyt spejl til montering?

  Kan fås til 275 for nyt. Nemt at montere. Skal bare kappe de to ledninger til varmen.

  1. Efter den lille reparation havde jeg både et sidespejl, der sad fast og 275,- til en flaske Amarone – det er for mig win-win 😉

   1. Hej Thomas,

    Fandt lige dit gamle indlæg her.

    Har selv en VW som har tabt det ene spejl og det andet sidder og blafrer.
    VW har sagt at det ikke er muligt at lime men at jeg skal købe nye 2x 500 kr!

    Virkede det med limen – dvs. holdt det også selvom der er varme i spejlene?
    Og hvilken lim skal jeg købe ( mærke/produkt)

    Mvh Iben

    1. Hej Iben

     Jeg brugte noget 10-sek lim – det holdt for mig i nogle måneder, så fik det en klat lim igen og sådan fortsatte vi, til bilen ikke var min længere 🙂

     Jeg ville spare spejl til den ene side, hvis det var mig 🙂

     MVH

     Thomas

    2. Hej, har haft samme ballade. Limede mine med kraftlim på hele fladen. Det holder stadigt efter flere år.

 2. Fin vejledning.
  Havde selv problemet og var derfor forbi Thansen for at købe/finde noget fornuftigt lim. Det endte i stedet med at jeg forlod forretningen med et helt nyt spejl (inkl varmeelement) til 199kr.
  Til den lave pris havde jeg svært ved at retfærdiggøre over for mig selv at jeg skulle bruge tid på at lime et slidt spejl.

  1. Hej Jesper
   Jeg var ikke klar over, at Thansen sælger dem så billigt. Hvis det er spejle, der passer til de enkelte modeller, så er det en ok pris. Omvendt koster en klat lim, som man ofte har liggende alligevel ikke mange kroner. Hvis vi nu siger, at limen koster 50,- så har du sparet 150,- + kørsel til Thansen. Så køb en god bøf eller en hæderlig flaske rødvin for de 150,- 🙂

 3. Tusinde tak.
  Du inspirerer til at vi ikke bare smider væk og køber nyt. Respekt. Nyder vores Passat – nu med fast spejl😀👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *