Parrot MKi9100 montering – del 2

<- Fortsat fra forrige side …

Parrot MKi9100
Her skal stikket til displayet igennem

Der er fin plads til ledningen som forbinder displayet med Parrot MKi9100 boksen, men for at få kablet igennem, skal der jo være hul i askebægeret.

Parrot MKi9100
Hul til displaykablet

Her har jeg boret et hul i bunden af askebægeret, det er lige præcis stort nok til at stikket kan gå igennem – lige over hullet er der en lille rund fordybning, og den skal IKKE laves om til et hul. Den bruges til at holde askebægeret på plads – se den indvendige side af holderen til askebægeret, der sidder en lille metalkugle som passer i fordybningen.

Parrot MKi9100
Hul til displaykablet

Holderen til askebægeret skal der jo så også bores hul i – på billedet herover kan du se det hul jeg har boret og den metalkugle, som holder askebægeret på plads.

Parrot MKi9100
Multimediestikket i handskerummet

Bagerst i handskerummet i venstre side er der forbindelse ind til rummet bag radioen – her har jeg valgt at lade multimediekablet gå ind. Efter at have monteret det hele, har jeg fundet ud at, at multimediekablet nok er overflødigt til mit brug af det her setup. Multimedie kablet til Parrot MKi9100 giver dig mulighed for at tilslutte en iPod, en MP3 afspiller og lign. som så kan afspilles over bilens højttalere. Jeg kan sende musikken fra min iPhone til Parrot MKi9100 via Bluetooth, så den eneste funktion jeg reelt har i kablet er en oplader til min iPhone.

Parrot MKi9100
Mikrofonen monteret i A-stolpen

Her er mikrofonen monteret – her sad i min bil en mikrofon fra det tidligere håndfri sæt, men stikket passede ikke over i Parrot MKi9100 boksen, så jeg var nødt til at trække kablet fra toppen af A-stolpen ned til Parrot MKi9100 boksen bag radioen. For at se hvordan beklædningen på A-stolpen afmonteres, kan du se montering af P-billet holder. Her bliver der gennemgået, hvordan du afmonterer og monterer den igen.

Jeg bandt en snor fast i jack stikket på den gamle mikrofon og dermed snoren automatisk trukket op til A-stolpen da jeg trak den gamle ledning ud. Herefter var bare at binde snoren fast på det nye stik og trække retur. Jeg åbnede det lille aflæggerum til venstre for rattet (det kan åbnes helt ved at press de to tapper i toppen ind mens man forsigtigt hiver i “lågen”).

Så var det bare at justere længden, så det passede med at mikrofonen sidder som den skal, når afdækningen monteres igen. Jeg har på de steder der er markeret med en rød cirkel tapet ledningen fast til de andre ledninger, så der er lidt styr på dem.Jeg har brugt VWs eget “Klebeband” (reservedelsnr. 000 979 950).

Parrot MKi9100
Der er hul igennem ..!

Inden jeg samlede det hele, monterede jeg lige stikkene på radioen og sørgede for at alle stik sad på rette pladser for at teste det hele virker. Og stor var glæden, da det hele spillede som det skulle og jeg nu bare skulle have samlet det hele igen.

Parrot MKi9100
Stikket til display som kommer gennem holderen til askebægeret

Holderen til askebægeret skrues på plads igen – selvfølgelig først efter at kablet er stukket gennem.

Parrot MKi9100
Displayet monteret i askebægeret

Man skulle tro displayet var bygget til at sidde i askebægeret på en VW Passat 3C, det sidder helt perfekt og jeg bruger aldrig askebægeret alligevel.

Parrot MKi9100
Alt er tilbage på plads igen

Så er det hele på plads igen, og ingen kan se det lignede kaos for et kvarter siden. Eneste spor er lige Parrot MKi9100 displayet, som sidder i askebægeret og så mikrofonen, som sidder i A-stolpen – se det sidste billede herunder:

Parrot MKi9100
Mikrofonen til Parrot MKi9100

Du kan finde tips og tricks til Parrot MKi9100 sammen med manual og opgraderinger til den her.

8 meninger om “Parrot MKi9100 montering – del 2”

  1. Hej Christian

   Den havde jeg bare liggende løst i rummet mellem gearstang og armlæn. Jeg ville ikke montere den fast et sted, da jeg helst ville have en usynlig installation.

   MVH

   Thomas

   1. Smart…!

    Hvad med den blå styreboks, ligger den bare løst bagved radioen, eller er den monteret på nogen måde?

    Kaster mig over projektet i morgen eller fredag, så skal lige ha’ de sidste fiduser… 😉

    1. Den havde jeg bare inde bagved. Jeg pakkede den ind i VWs “stof-tape” for at det ikke skulle komme til at rasle, hvis en plastikdel kom til at ligge op ad den blå boks. Tapen kan du få ved VW (Klebeband (reservedel nr. 000 979 950) – ca. kr. 75,-) eller også finde noget andet at pakke den ind i, som vil dæmpe støjen, hvis noget ligger lige op ad den og vibrerer.

     God fornøjelse med projeket 🙂

     MVH

     Thomas

 1. Hvad gør jeg forkert? Har samlet alle stikkene, men jeg har konstanstrøm på parrot’en. Har prøvet at bytte den rød og orange ledning, men så ryger strømmen.

  Synes ikke umiddelbart at jeg kan se at radioen levere tændingsstrømmen videre…

  1. Hos mig spillede det fint – bruger du adapterstikket? Hvis du gør, så burde det spille. Jeg har ikke lige nogen gode idéer, da jeg ikke har forstand på strøm – spørg evt. på http://www.vagcars.dk der er en masse kloge hoveder derinde.

   MVH

   Thomas

 2. Super fed side du har lavet her 😉
  Du skulle vel ikke have en guide af Afmontering af handskerummet har fjerne alle skruer men kan ikke få det ud ;(

  Håber du kan hjælpe
  Mvh Brian

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *