RNS 510 navigation montering

Husk altid: det er altid på eget ansvar, hvis du vælger at bruge denne beskrivelse som vejledning til at gøre det selv. Alt er på eget ansvar, og jeg kan på ingen måde holdes ansvarlig for dine handlinger.

Dele brugt i dette projekt:

 • VW RNS 510 navigation – kan købes fra ny fra VW eller brugt på f.eks. www.vagcars.dk hvor jeg fandt min
 • Klebeband (reservedel nr. 000 979 950) – ca. kr. 75,-

Tidsforbrug: under en time

Jeg havde en standard RDC 300 radio/cd siddende i bilen, og havde i et stykke tid kigget efter en VW RNS 510 navigation. Man kan købe man andre dobbelt DIN navigationsenheder, men de koster ofte min. det samme som en org. VW RNS 510 koster brugt, og så vil jeg hellere have en org. VW del siddende (og nej – den holdning passer ikke helt godt til min Parrot MKi9100 og måske skal der et org. Bluetooth kit i bilen på et tidspunkt).

UPDATE: Jeg har nu fået monteret org. Bluetooth modul i bilen og det spiller smukt med RNS-510, den gamle Parrot har jeg så monteret i konens Skoda Fabia i stedet for.

Montering af RNS 510 i Passat 3C
Rammen vippes af radioen

Det første der skal ske, er afmontering af den gamle radio – rammen vippes af, du kan tage fat nederst i rammen og forsigtigt trække ud mod dig selv eller bruge et brækjern i kunststof for at få det løst. Det sidder med nogle clips, så det skal bare trækkes af – forsigtigt.

Montering af RNS 510 i Passat 3C
Rammen er pillet af og nu skal radioen skrues ud

Når rammen er pillet af, kan man se de fire Torx 20 skruer som holder radioen fast – disse skal skrues ud, så kan du trække radioen ud.

Montering af RNS 510 i Passat 3C
Den gamle RCD 300 radio trækkes ud

 

Montering af RNS 510 i Passat 3C
Bagsiden af RCD 300

Stikkene fra radioen skal pilles ud – de to antennestik sidder med nogle clips, der skal du lige trykke ind på låsen og trække stikkene af. Det store stik sidder fast med et vippehåndtag – håndtaget skal lige klemmes for at løsnes, og så trækkes op.

Montering af RNS 510
GPS antennen

RNS 510 navigationen skal vide, hvor I verden den er, så en GPS antenne er nødvendig, og den skal jo helst sidde, så den kan “se” satellitterne. Efter at have læst lidt på nettet, fandt jeg ud af, at et populært sted placere GPS antennen er ovenpå sikringsboksen, så det gør jeg også.

Montering af RNS 510
Sikringsboksen

Det betyder så af med skjoldet til sikringerne og lede efter et godt sted. Jeg synes ikke, der er et oplagt oven på sikringsboksen, men fik den placeret med noget dobbeltklæbende tape under luftdysen. GPS antennen er magnestisk, så den kan sidde på noget metal, men jeg kunne ikke finde noget oplagt sted, hvor magneten kunne bruges.

Montering af RNS 510
GPS antenne til RNS 510 monteret under luftdysen

Ledningen fra antennen er trukket under rattet og over til radioen.

Montering af RNS 510
Aflæggerum i venstre side afmonteret

For at komme lettere til at trække ledningen over til RNS 510, afmonteres aflæggerummet under rattet til venstre. For at afmontere det, åbnes det. Når det er åbent kan man med fingrene mærke to stykker plastik, der forhindrer at lågen åbner helt. De to stykker plastik presses let opad, for at lågen kan gå forbi dem. Nu kan lågen åbnes helt og forsigtigt trækkes af hængslerne.

Når man kigger ned i hullet, hvor radioen sad, kan man se, hvor man kan få kablet til GPS antennen igennem – brug evt. noget ståltråd eller lign for at fange kablet og trække det op til RNS 510 radioen.

Montering af RNS 510
Antennestik forberedes

Når kablet er trukket om til radioen, er jeg næsten klar til at smide RNS 510 på plads, det eneste der mangler, er lige at gøre antennestikkene klar. De plastikdimser de sidder i, passer ikke over i RNS 510 – man kan købe en ny plastikdims som passer, eller man kan bare sætte stikkene direkte i (som jeg har gjort). For at få de gamle plastdimser af, skal den lille røde plastikplade vippes af, så kan stikkes lige så fint tages ud. Jeg brugte noget af det fantastiske “stoftape” fra VW til at isolere det lidt, inden jeg satte stikkene i RNS 510.

Montering af RNS 510
Stikkene monteret bagpå RNS 510

Så er alle stik monteret – antennestik yderst til venstre, det blå GPS stik under blæseren og det store multistik til højre. Af en eller anden grund sad der et mærkat med serienummer og koden til radioen øverst på radioen. Det har jeg pillet af, da det jo ikke giver meget mening af have radiokoden siddende på selve radioen:

Montering af RNS 510
Radiokoden og serienummeret på RNS 510 har jeg pillet af
RNS 510 monteret i Passat 3C
Så er det hele monteret

Når stikken er sat i, så er det bare at få mokket lidt rundt med kablerne bagved radioen så det hele kan være der, og så skruet den i, og klikket panelet på igen. Jeg sidder altid og justerer lidt frem og tilbage på radioen for at ikke have mere afstand til panelet i den ene side end i den anden – det må jo gerne sidde lige :o)

Det var sådan set det – en hurtig udskiftning af en standard RCD 300 radio med en RNS 510.

14 meninger om “RNS 510 navigation montering”

 1. Hejsa.
  Det var en fin guide.
  Skal der ikke bruges andet for at skifte fra standard RCD 300 radio til en RNS 510 ?

 2. Hej.. fantastisk guide.. Jeg skal netop selv til at foretage processen..
  Jeg forstår bare ikke helt hvad du mener der skal gøres ved antenne stikket?? Og hvad der skal købes til det?

  og hvad er ■Klebeband?

  VH Peter

 3. Hej Peter

  De plastikstykker som sidder omkring antennestikkene passer ikke i RNS-510, så derfor skal de tages af, så det “rå stik” er tilbage. Det rå stik passer bag i radioen på RNS-510, men du kan også købe en ny plastikholder til stikkene, så de klikkes i. Jeg har i stedet valg at spare de penge, og sætte noget klebeband (som er noget stoftape du kan købe ved VW – se reservedelsnr. øverst på denne side) omkring stikkene, så de er isolerede.

  MVH

  Thomas

   1. Hej Allan

    Der burde være en del billeder i guiden? Jeg har ikke bilen længere, så jeg kan desværre ikke tage flere billeder.

    MVH

    Thomas

 4. Fin guide. Skal have lavet det i næste uge i min Passat cc. Er der ikke noget i bilens elektronik som skal kodes i forbindelse med montage af ny radio?

  1. Hej Steen

   Bilens elektronik skal kodes til den nye radio, for at det spiller optimalt, og du kan se navigationen i dit speedometer. Det gøres med VCDS programmet og kablet.

 5. Hej, rigtig fin beskrivelse.

  Jeg har fulgt den og fået sat min RNS 510 C i min Passat 3c ’06. Men jeg har så fundet ud af at jeg har fået et problem efter dette.
  Den aflader mit batteri, og trækker konstant 3.25A. Har du en forklaring på hvad dette kan skyldes?

  Jon 🙂

  1. Hej Jon

   Det skyldes din gateway som skal udskiftes til en ny version. Det er sådan en: http://www.cartrends.dk/butik/vw-passat-3c-can-gateway-q/ – nogle gange kan man finde dem brugt, men det skal være en nyere version. Køber du den hos Cartrends, så kan han også hjælpe med montering, da den sidder lidt dumt og ikke er super nem at skifte. Det kan dog lade sig gøre med lidt tålmodighed. Han kan også kode den nye gateway, så den passer til din bil og det udstyr du har i.

 6. Hej Thomas

  Super god vejledning du har lavet. Har lige monteret en RNS510 C i min Passat fra 12/05. Har flere steder læst, at gateway skal skiftes så batteriet ikke bliver afladt. Men derudover er der ikke lys i mine knapper på anlægget selvom jeg tænder instrumentlyset og anlægget slukker selv efter ca. 15-20 min. Er dette noget du kender til og vil en gateway afhjælpe dette?

  Har blot ikke lyst til at give en formue for gateway, kodning og arbejdsløn hvis det alligevel ikke løser mine 2 andre problemer med anlægget.

  Håber du kan hjælpe.

  På forhånd mange tak.

  Hilsen
  Asani

  1. Hej Asani

   Jeg har ikke hørt om de fejl tidligere. Jeg har selv haft en RNS510, hvor de to nederste knapper i højre side blinkede ind i mellem – nok en løs forbindelse, og meget periodisk. Men når det er alle knapper der konstant ikke er lys i og RNS510 selv slukker efter 15-20 minutter, så tror jeg ikke en gateway kan afhjælpe det. Det kan muligvis være forkert tilslutning, men da det jo mere eller mindre er plug & play, så er chancen for det nok ikke så stor. Der kan i værste fald være fejl på bundkortet i din RNS510, som desværre ikke er det billigste at reparere på. Men hvis gateway stadig er den originale, og du skal have en RNS510 monteret, så skal den opgraderes for ikke at aflade batteriet – så du slipper ikke udenom den post.

   Spørg evt. inde på http://www.VAGcars.dk – der sidder nogle med meget forstand på RNS510 – bla. en der hedder René (brugernavn er “Watcher” på forum’et), der tidligere har hjulpet mig med kodning, så jeg kunne streame fra min iPhone.

   Held og lykke med fejlsøgningen.

   MVH

   Thomas

 7. Hej Thomas.

  Kan du godt montere multimedie’et for mig? Du bliver selvfølgelig betalt. Bor i Århus

  Mvh.
  Nasrat Nasimi

  1. Hej Nasrat

   Jeg monterer desværre ikke. Du kan sikkert finde en, der gerne vil montere det på vagcars.dk

   MVH
   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *