Løst sidespejl

Husk altid: det er altid på eget ansvar, hvis du vælger at bruge denne beskrivelse som vejledning til at gøre det selv. Alt er på eget ansvar, og jeg kan på ingen måde holdes ansvarlig for dine handlinger.

Mit sidespejl på min VW Passat 3C begyndte at sidde og blafre lidt i fartvinden, så det var tid til at få det limet fast inden det faldt af.

Det er ret let at lime et løst sidespejl, så det sidder fast igen.

Dele brugt i dette projekt:

  • Kunststof brækjern
  • Sekundlim
  • Køkkenrulle
  • Spejlrens

Tidsforbrug: under 30 minutter.

Start med at vippe sidespejlet så langt ned det kan komme, med den elektriske indstilling. Nu er der god plads til at få spejlet vippet af. Brug noget som ikke risikerer at ødelægge dit spejl – altså ikke noget med en skarp skruetrækker eller andet som kan ridse eller på anden måde ødelægge det.

Spejlet vippes af holderen

Spejlet vippes af holderen

Du kan mærke når spejlet slipper holderen inde bag ved. Når det er løst i den øverste del, kan du tage fat med hånden og få det lirket helt af. Gør det stille og roligt så du ikke knækker noget inde bag ved. Du kan mærke dig frem og det sidder ikke voldsomt fast. Lad være med at hive voldsomt i det, da der sidder ledninger til varmen i sidespejlet bag på spejlet.

Tag fat i spejlet og vip det af holderen

Tag fat i spejlet og vip det af holderen

Her kan du se se indmaden og hvordan holderen ser ud

Her kan du se se indmaden og hvordan holderen ser ud og ledningerne som giver varme i spejlet

Her kan du se hvor spejlet slipper pladen som den er/var limet på

Her kan du se hvor spejlet slipper pladen som den er/var limet på

På billedet herover kan du se grunden til at sidespejlet sad og blafrede i vinden. Det løse sidespejl har sluppet holderen på mere end halvdelen af fladen. Her tog jeg noget køkkenrulle og noget glasrens og fik renset fladerne på spejl og holder så godt jeg kunne. Jeg sørgede for at sidespejl og holder ikke slap hinanden helt, og slap dermed for at skulle sætte delene sammen igen med risiko for, at det kom til at sidde skævt.

Spejlet på dørkarmen

Spejlet på dørkarmen

Jeg har lagt spejlet på noget køkkenrulle på dørkarmen – hvis jeg så skulle være så uheldig at spilde noget lim, lander det på køkkenrullen og ikke på bilen.

Her limes delene sammen igen

Her limes delene sammen igen

Jeg smører et tyndt lag sekundlim på hele vejen rundt, hvor sidespejlet har sluppet holderen. Derefter presser jeg delene sammen til limet er hærdet (og sørger for ikke at lime mig selv fast til sidespejlet).

Når nu sidespejlet er taget af, kunne jeg ligeså godt få renset det, jeg kan nå inde bagved, så det fik også lige en tur. Når limen er hærdet er spejlet klar til at blive monteret igen – det er sådan set bare at følge denne guide baglæns 🙂

Det færdige resultat

Det færdige resultat - som ikke er forskellig fra starten, men nu sidder godt fast