Parkeringsbillet holder

Husk altid: det er altid på eget ansvar, hvis du vælger at bruge denne beskrivelse som vejledning til at gøre det selv. Alt er på eget ansvar, og jeg kan på ingen måde holdes ansvarlig for dine handlinger.

VW har en plastik holder til parkeringsbilletter, som monteres ved A-stolpen. Den er ikke standard i min VW Passat 3C, men den sidder i konens Fabia – så den skal selvfølgelig også monteres i min bil 🙂

Nogle vil måske undre sig over, at jeg monterer den i venstre side. Det er fordi, jeg har sådan et automatisk parkeringsur siddende i højre side, og så for ikke at komme i problemer med den, valgte jeg at montere den i venstre side i stedet. Den rigtige side er dog højre side, og der skulle også være skåret et lille indhug til P-billet holderen i afdækningen til A-stolpen. Fremgangsmåden er den samme, uanset om det er i venstre eller højre side.

Dele brugt i dette projekt:

  • Holder til P-billet (reservedel nr. 3C0 867 159) – ca. kr. 5,-
  • Skrue (reservedel nr. N 104 420 03) – ca. kr. 2,-
  • Klips som skruen skrues ned i (reservedel nr. N 105 168 01) – ca. kr. 3,-
  • Airbagskilt til A-stolpe (reservedel nr. 3C0 853 437 C Y20) – ca. kr. 5,-
  • Et par handsker så der ikke sættes mærker på stoffet på A-stolpen

Tidsforbrug: under 30 minutter.

Passat 3C parkeringsbillet holder

Det lille airbagskilt skal af

For at kunne afmontere afdækningen på A-stolpen skal det lille airbag skilt vippes af – jeg bruger et kunststof brækjern købt hos Würth, så jeg ikke laver mærker i afdækningen.

Passat 3C parkeringsbillet holder

Bag airbagskiltet sidder en Torx 20 skrue

Bag airbag skiltet gemmer sig en Torx 20 skrue, som er den eneste skrue, der holder afdækningen på plads. Denne skrue skal selvfølgelig skrues ud.

Passat 3C parkeringsbillet holder

Et kig ind bag afdækningen

Når skruen er skruet ud, så kan afdækningen lige så forsigtigt løsnes – den skal trækkes ind mod midten af bilen så de to clips kommer fri, for derefter at trækkes op ad.

Passat 3C parkeringsbillet holder

Hullet hvor skruen skal fastgøres

Når afdækningen er kommet af, kan man se det firkantede hul (se den røde cirkel på billedet), som bruges til montering af P-billet holderen.

Passat 3C parkeringsbillet holder

Den lille clips som gør at skruen kan få fat

Denne lille clips skal monteres i det firkantede hul fra forrige billede – når den er presset ned i hullet har skruen noget at “bide i” og kan holde P-billet holderen fast.

Passat 3C parkeringsbillet holder

Her er den lille clips monteret i det firkantede hul

Passat 3C parkeringsbillet holder

P-billet holderen skrues fast

P-billet holderen kan nu skrues fast – der er en lille tap på holderen (se den røde cirkel på billedet) som skal mellem metalkanten og forruden så den sidder som den skal. Skruen er en Torx 20 og skal bare skrues i. Nu er P-billet holderen monteret, og det hele skal bare samles igen.

Passat 3C parkeringsbillet holder

De to plastik clips skal ned i hullerne

Denne del kan være lidt tricky – de to clips passe ned i hullerne (se den røde cirkel på billedet) – dem er der to af, samtidig sidder skruen for oven lidt løst og kan være svær at styre samtidig med, at man prøver at få de to clips på plads. Efter lidt fumlen rundt lykkedes det dog fint. Jeg holdt skruetrækkeren på skruen, så der var styr på den del, mens jeg styrede de clips på plads. Når de to clips faldt på plads, var det bare at skrue skruen i, og så sad afdækningen igen fint på plads.

Passat 3C parkeringsbillet holder

Afdækningen er kommet på plads igen

Så er afdækningen på plads, og det eneste der mangler er det lille airbagskilt – der skal et nyt i, for når man tager det gamle ud bliver det lidt slapt i plastik benene, så det kan sidde løst. Det fikses let med et helt nyt skilt – og til omkring en flad femmer så kan det vist ikke betale sig at have et løst skilt hængende 🙂

Passat 3C parkeringsbillet holder

Færdigt arbejde

Badabing – badabum, så er bilen klar til at holde styr på P-billetten 🙂