Parrot MKi9100 montering – del 1

Husk altid: det er altid på eget ansvar, hvis du vælger at bruge denne beskrivelse som vejledning til at gøre det selv. Alt er på eget ansvar, og jeg kan på ingen måde holdes ansvarlig for dine handlinger.

Der er kommet en ny Parrot enhed (med navigation oven i hatten), der ser ret fed ud – det er en radio i samme stil som RNS-510 men til halv pris (kun kr. 4.249)

Den nye Parrot hedder Parrot Asteroid SMART:

Læs mere om den her

Se den i webshop

Dele brugt i dette projekt:

Tidsforbrug: 2,5 time

Parrot MKi9100

Parrot MKi9100 som skal monteres i VW Passat 3C

Da jeg købte min VW Passat 3C sad der et håndfrisæt til Sony Ericsson, og da jeg bruger iPhone røg det ud med det samme – jagten gik så ind på en løsning, som fungere sammen med iPhone og til sidst faldt valget på Parrot MKi9100. Jeg var ellers ikke ret begejstret for Parrot, da min tidligere erfaring med det mildest talt ikke var særlig positiv, men efter at have læst om det forskellige steder på nettet, så havnede en Parrot MKi9100 i indkøbskurven hos mobil-pusheren.

For at gøre det hele lidt lettere for mig selv, bestilte jeg også et adapter kit som passer til VWs radio, så det hele er plug and play. Hele pakken kom og blev pakket ud – indholdet kan du se på billedet. Parrot MKi9100 og adapterkittet: forklaring til billedet:

 1. Emballagen
 2. Den dobbelte mikrofon
 3. Display
 4. Styreboksen fra Parrot MKi9100
 5. Batteri og plastikplade-holder til fjernbetjeningen som kan klæbes fast et eller andet sted i bilen (er ikke brugt i denne installation).
 6. En monteringsdims som sidder med en kugle, så den kan dreje rundt (er ikke brugt i denne installation).
 7. Rem til at sætte rundt om rattet, så du kan have fjernbetjeningen siddende på rattet.
 8. Ledningen til displayet.
 9. Lille lomme til at putte displayet i, hvis man tager det med sig.
 10. Stikket til “multimedie” – USB, iPod og minijack.
 11. Ledningerne som snakker med Parrot MKi9100 boksen og bilradioen.
 12. Er sprunget over – noget gik galt i Photoshop 🙂
 13. Adapter kit som gør at det er plug and play til VW radioen.

Nå – i gang med monteringen af Parrot MKi9100 i VW Passat

Parrot MKi9100 montering

Rammen vippes af radioen

Først skal radioen afmonteres – her bruger jeg et et kunststof brækjern (købt hos Würth), rammen er clipset fast, så den skal lige så stille vippes af.

Parrot MKi9100

Radion sidder med 4 skruer (Torx 20)

Når du har fået løsnet rammen (jeg lader stikket til airbag lampen sidde i af to grunde: 1. hvis jeg sætter tænding på, når ledningen er pillet af, så melder bilen fejl i instrumenthuset 2. så ved jeg hvor ledningen er og den smutter ikke ind bag ved det hele), så kan du se de fire skruer, som radioen sidder med – det er Torx 20 skruer (som resten af skruerne i denne montering). Skru skruerne ud og du kan løfte radioen ud.

Parrot MKi9100

Så er radioen pillet ud

Stikkene fra radioen skal pilles ud – de to antennestik sidder med nogle clips, der skal du lige trykke ind på låsen og trække stikkene af. Det store stik sidder fast med et vippehåndtag – håndtaget skal lige klemmes for at løsnes, og så trækkes op. Det sad godt fast her, og jeg nåede lige at blive nervøs for, om det ville knække da hele stikket poppede af.

Parrot MKi9100

Her kan du se stikkene fra radioen efter radioen er pillet ud

Parrot MKi9100

Ledningerne som monteres mellem Parrot MKi9100 boksen og radioen

Parrot MKi9100

Stikkene samlet

Her stikkene fra adapter kit sat sammen med stikkene som skal monteres i Parrotboksen. I den ene ende er der et bredt og smalt sort stik, som sættes i den blå Parrot MKi9100 boks – i den anden ende er stikket til radioen. Der er en del ledninger som ikke skal bruges (det er hvis du ikke bruger sådan et adapter kit, så kan du luse nogle ledninger sammen og få samme effekt, det er bare mere besværligt).

Stikkene her kan ikke samles forkert, så det passer lige til mig – idiot-sikkert 🙂

Parrot MKi9100

Askebægeret får ny funktion

Min idé med installationen er, at den skal være så usynlig som muligt – jeg gider ikke have et display limet fast på instrumentbordet sammen med en fjernbetjening ved gearstangen som man ofte ser. Det er så heldigt, at displayet passer perfekt i askebægeret, så jeg skal have lavet huller i til ledningen.

Først skal askebægeret pilles ud, det foregår superlet: det er bare at trække det ud.

Parrot MKi9100

Rammen til gearvælgeren skal løsnes

Når du har pillet askebægeret ud, kan du se de to skruer som hele indsatsen er monteret med (igen Torx 20). Disse skal skrues ud og for at få indsatsen ud, skal rammen til gearvælgeren løsnes – det letteste er at tage fat helt forrest på rammen og så stille trække den op af, indtil den slipper. Den er clipset fast, så der er ikke nogen skruer der skal ud.

Parrot MKi9100

Bunden af indsatsen til askebægeret

Ledningen som giver strøm til cigarettænderen skal lige pilles af – den sidder med et stik og der skal man lige trykke en lille plastiklås ned for at få det løs.

Parrot MKi9100

Klimapanelet sidder med fire skruer

Jeg skal have ledningen til displayet fra bunden af askebægeret og op til den blå Parrot MKi9100 boks (som bliver placeret bag radioen). For at gøre det lettest for mig selv, skruer jeg klimapanelet af, så der er fri adgang.

Fortsættes på næste side ->